Meld deg til Nyhetsbrevet

SMOOTHIES & SJOKOLADE

 
SMOOTHIES er en superenkel måte å få i seg "5 om dagen" – du får NÆRINGSRIK FASTFOOD!
Bytt ut brødskiven med smoothie til frokost og som ettermiddagsmåltid etter skolen, og opplev hvordan energinivået og overskuddet stiger! Det tar kun ca. 5 minutter å lage en velsmakende smoothie –  og du får hurtig et mini-måltid som kan nytes både langsomt og på farten.
Bli med og utforsk spennende og kreative smoothie varianter, med masser av frukt, bær, sjokolade, krydder og grønnsaker!

Alle elsker SJOKOLADE – den rå sjokoladen direkte fra kakaoplanten er rik på antioksidanter og den beroliger nervesystemet  – RÅ SJOKOLADE ER SUNT! 
Sjokolade er en av de sunne godteriene, problemet er bare at de fleste kjøpe-sjokolader inneholder e-stoffer, raffinert hvitt sukker og herdet fett som kroppen din tåler dårlig. Hvis råvarene heller ikke er økologiske - får du også en del sprøytemidler med på kjøpet.
I tillegg inneholder en del kjøpesjokolader overhodet ingen sjokolade, men derimot kun sjokoladesmak - en etterlikning som ikke kommer fra kakaoplanten. Litt forvirrende? Vi synes det! 
Unge Kokker slår derfor et slag for den sunne sjokoladen! - den er rå - den er økologisk - og kombinert med nøtter, kjerner og frø får du i deg masser av gode mineraler.

På kurset SMOOTHIES & SJOKOLADE lærer du å lage næringsrik og super velsmakende ENERGImat med POWER! Vi bruker kun naturlige og økologisk dyrkede ingredienser – uten e-stoffer, sukker, meieriprodukter og gluten! 

På SMOOTHIE & SJOKOLADE kurset lærer du:
- å lage ulike typer smoothies med grønnsaker, bær og frukt

- å komponerer dine egne smoothie- varianter
- å lage sjokoladegodteri med ulike smaker og varianter
- å lage kaker med rå sjokolade, ulike nøttebunner og fylt med eple, mango og bær

ALT med sunne ingredienser!  

     

Hvorfor Smoothie og Sjokoladekurs?
Når man har mye å gjøre, er det lett å droppe frokost og kjøpe godteri, brus eller boller i lunsjen og etter skoletid. Det går ofte for lang tid mellom lunsj og middag, og forsøket på å høyne blodsukkeret får ofte motsatt effekt; en tur i karusellen og så rett i kjelleren. Med hvitt mel og sukker, herdet fett og e-stoffer, gir kjøpegodteri tomme og skadelige kalorier uten næring. Energien, humøret og konsentrasjonsevnen daler dramatisk etter 30-60 minutter.

Smoothie er moderne fast-food: en enkel måte å få i seg 5, eller 10! om dagen på - smakfullt og næringsrikt. En godt sammensatt Smoothie gir balansert blodsukker og energi som varer. Vi lager den med økologiske råvarer.
Smoothies kan lages som milkshake eller softis. Når man først har lært mange basale Smoothie-oppskrifter, er det bare å gå hjem og eksperimentere med frukt, bær, nøtter, grønnbladede grønnsaker, sunne oljer, krydder og sjokolade!

Sjokolade som råvare er rik på antioksidanter, og sunn i moderate mengder. Det som gjør kjøpesjokoladene skadelige er andre ingredienser: Vi bytter derfor ut sukker med naturlige søtningsmidler, melk og mel med nøtter og mandler - smør og margarin med sunne oljer som kokos og linfrøolje, og pynter med frukt og bær. Alt økologisk og uten E-stoffer eller herdet fett - smakfullt og nærende.
På kursene lærer man å få i seg halve dagsbehovet for vitmainer, mineraler, oljer og antioksidanter med Smoothies & Sjokolade!

Og som alltid hos Unge Kokker står Kreativ Matlaging i sentrum. Her lærer du å lage fantastisk sjokolade!

© UngeKokker 2015 | Skriv e-post: info(at)ungekokker.no | TLF: 958 14 338